Ledarhundsklubben - Stockholm & Gotlands läns - Hjalp till en enklare vardag 


  

Menyn

Till Startsidan

Bli medlem

För medlemmar

Om ledarhunden

Tillgänglighet med ledarhunden

Kalendarium

Bildgalleri

Arkiv

Om oss

Kontakta oss

Närstående verksamhet

Länkar

Din hjälp behövs för att göra vår vardag enklare!

 

Din hjälp behövs för att göra vår vardag enklare!
När du ser oss på gator och torg, på bussen, tunnelbanan eller på tåget, ge oss lite extra utrymme så våra hundar lättare kan guidas oss fram! När du ser oss tveka, tveka inte att erbjuda din hjälp! Vi kan ha gått fel eller tappat orienteringen, affären vi söker kanske har slagit igen, vi söker ersättningsbussen för pendeln, ja nästan vad som helst kan ha hänt. Din hjälp kan göra hela skillnaden!

Det pinglar om hunden! När vi rastar våra hundar sätter vi på den en pingla så vi kan höra vart den är. Vad vi inte kan göra, är att upptäcka när det kommer promenerande människor eller andra hundägare. Låt oss veta när du kommer! Är du rädd för hundar, ropa och be oss koppla hunden. Kommer du med egen hund, säg till! ”Nu kommer jag med en hund här”, det räcker. Då kan vi kalla in vår egen hund om det skulle behövas.

Ensamspringande hund. Hittar du en ledarhund som verkar ensam, förvissa dig om att föraren inte finns i närheten innan du gör något. Hittar du telefonnumret på halsbandet så ring! Ägaren kanske själv letar efter sin hund. I annat fall så kontaktar du polisen.

Hund i arbete När vi går med våra hundar i sele, då arbetar de. Då ska man inte klappa hunden eller ge den speciell uppmärksamhet. Det här är väldigt sociala hundar, och de behöver inte mycket uppmuntran för att ta kontakt med människor. Kommer du med egen hund, så tala gärna om det. Då kan vi hålla lite extra koll på vår egen hund, och förstå varför den betér sig som den gör.

Gör vår vardag lite enklare!


     
 

Sponsorer:

Kardevall Asfalterar AB Rörmekano logo
  Kardevall Asfalterar AB, VALLENTUNA
tel: 070-647 83 18
www.kardevallasfalterarab-vallentuna.clearsearch.se
  Rörmekano
tel: 08-511 791 48
www.rormekano.nu
Susanns Familjedaghem logo Logo
  Susanns Familjedaghem
tel: 070-7342340
www.dagmammor.se
  Oderland webbhotell
tel: 031-3616161
www.oderland.se

 

 

 
     

 

©2012 Created by Morgan Högberg. Webmaster mail: morgan@ledarhundsklubben.se